Uuden yrittäjän elämä osaa olla hektistä. Edessä on melkoinen paperisota valtion byrokratian rattailla juostessa, ja lisäksi pitäisi vielä tehdä niitä töitäkin. Koko yritystoiminnan alkuun laittaminen kuulostaa useimpien korviin niin hankalalta, että he luovuttavat koko homman jo ennen lähtöviivalle asettumista.

Onneksi internetistä löytyy kuitenkin runsaasti tietoa, joista uusi pienyrittäjä voi kerätä neuvoja ja varoittavia esimerkkejä. Olemme päättäneet koota tähän artikkeliin joitakin erittäin hyödyllisiä web-osoitteita, joista toivomme olevan hyötyä ainakin joillekin lukijoistamme:

Starttiraha

Mikäli et ole vielä edes aloittanut yritystoimintaasi, on starttiraha-anomus paras paikka aloittaa internetissä seikkailu. Kyseistä tukirahaa haetaan TE-toimistolta, ja sitä voidaan myöntää kaikille uusille yrittäjille, joiden nähdään kaipaavan tukea liiketoimintansa perustamisessa.

Suomen Pienyrittäjät Ry

Kappas kepulis, sinunlaisiasi varten on perustettu oikein yhteisö neuvomaan mieltä painavissa asioissa! Pienyrittäjien sivustolta löydät mm. neuvontapalvelun sekä tietoa yrittäjän työttömyysturvasta, joten sivuja kannattaa ehdottomasti selata pienen hetken ajan. Pienyrittäjiin voi myös liittyä jäseneksi, mikä ei luultavasti ole huono sijoitus 90 euron vuosimaksulla: kyseisen organisaation kautta voit mahdollisesti myös luoda kullanarvoisia kontakteja tulevaisuutta ajatellen. Verkostoituminen on nykyaikaa!

Axon Profil

Jos olet tosiaankin lähdössä Suomen Pienyrittäjien tapahtumiin verkostoitumaan, kannattaa mukaan napata myös pieniä yrityslahjoja, joiden avulla kontaktien luominen on muutaman pykälän helpompi tapahtuma. Sivuilta voit tilata erilaisia tuotteita laidasta laitaan, ja ne sopivat niin erilaisiin tapahtumiin kuin myös kaupan kassalle jaettaviksi asiakaseduiksi. Axon Profilin valikoimasta löytyy mm. makeisia, toimistotarvikkeita, vaatteita sekä hygieniatuotteita, jotka ovat kaikki kustannustehokkaita ja helposti jaettavia muistuttajia kohteliaasta yrittäjästä.

UKKO.fi

Tekisikö mieli tehdä satunnaisesti töitä oman mielen mukaan, mutta yritysasioiden ja -papereiden koluaminen ei juurikaan houkuta? Tässä tilanteessa UKKO.fi on loistava sivusto käyttöösi. Kyseessä on palvelu, jonka kautta voit laskuttaa tulevia asiakkaitasi ilman Y-tunnusta. Käytännössä sinun ei siis tarvitse perustaa yritystä, vaan teet töitä yksityishenkilönä, ja UKKO.fi hoitaa toimintasi laskutuksen pientä palkkiota vastaan. Palvelu laskuttaa oman laskutuksesi mukaan, eli mikäli liiketoimintaa ei ole, et myöskään maksa mitään palvelun käyttämisestä. Kyseessä on siis erinomainen vaihtoehto erityisesti niille, jotka haluavat tehdä yritystoimintaa vain satunnaisesti.

Yritysidean löytäminen

Pienyrityksen aloittaminen on sekä jännittävä että haastava kokemus. Yksi tärkeimmistä asioista on löytää yritysidea, joka ratkaisee ongelman tai täyttää jonkin tarpeen markkinoilla. On myös tärkeää selvittää, onko alallasi tilaa uudelle yritykselle.

Liiketoimintasuunnitelman laatiminen

Seuraava askel on liiketoimintasuunnitelman laatiminen, joka auttaa hahmottamaan, miten aiot toteuttaa ideasi, kehittää tuotteitasi tai palveluitasi ja markkinoida yritystäsi. Ennen aloittamista on myös hankittava tarvittavat luvat ja rekisteröitävä yritys.

Neuvoja ja ohjeita aloittaville yrittäjille

Pienyrityksen aloittamisessa voi olla hyödyllistä saada neuvoja ja ohjeita kokeneilta yrittäjiltä, jotka ovat jo käyneet läpi saman prosessin. Yrittäjät voivat hyödyntää monia verkossa tarjolla olevia resursseja, kuten Te-pavelut tai suomi.fi, jotka tarjoavat kattavan tietopankin aloittaville yrittäjille. Sivustoilta löytyy tietoa liiketoimintasuunnitelman laatimisesta, rahoitusvaihtoehdoista ja markkinoinnista.

Hyvä valmistautuminen, kattava liiketoimintasuunnitelma ja tarvittavien lupien hankkiminen auttavat aloittavaa yrittäjää menestymään.

On tärkeää muistaa, että pienyrityksen perustamisessa voi kulua aikaa ja vaivaa, mutta se voi myös tarjota monia mahdollisuuksia ja palkintoja. Kannattaa myös tutkia erilaisia rahoitusvaihtoehtoja ja miettiä, miten yritys voi erottua kilpailijoistaan ja houkutella asiakkaita.