Jokainen kotoaan muuttava henkilö tarvitsee uuteen kotiinsa astioita, aterimia, huonekaluja ja paljon muuta. Kenelläkään ei nykypäivänä ole tarpeeksi kapioita, joilla voisi kattaa omat tarpeensa pidemmällä aikavälillä. Millaiset lautaset uuteen kotiin kannattaa valita? Tutustutaanpa asiaan tarkemmin.

Lautaset tarpeen mukaan

Vaikka jokainen hankkii lautasia monesti niiden muodon, värin, merkin tai laadun mukaan, on myös tarpeella väliä. Hyvät lautaset tarvitaan niin aamupalalle, lounaalle päivälliselle, välipalalle kuin iltapalallekin. Illanvietoissa ja juhlissa tarvitaan asetteja, tasseja ja tarjoilulautasia. Lautaset valitaan tarpeiden mukaan.

Lautasista kannattaa valita itselleen varsinkin hillittyjä, tyylikkäitä ja muotokieleltään moneen tarpeeseen sopivia, unohtamatta kuitenkaan niiden helppohoitoisuutta. On ikävää jos hyvät lautaset ovat sen muotoiset, etteivät ne esimerkiksi mahdu pestäväksi astianpesukoneeseen. Käsinpestävät astiat eivät ole käteviä, eivätkä luonnollisesti monenkaan kotoa muuttaneen nuoren suotuisin valinta.

Tyylistä ei tarvitse tinkiä edes lautasten osalta

Kotoa omilleen muuttava nuori, voi varsinkin nettikaupoista löytää jotain mielenkiintoista ja tarpeellista uuteen kotiinsa. Lautasia ei ole koskaan liikaa, mutta kenenkään ei tarvitse hankkia lautasia pelkästään tarpeen mukaan. Lautaset voivat olla myös sijoitus.

Eri valmistajien, merkkien ja vaikuttavien vintage-astioiden ystäviä löytyy joka ikäsukupolvesta, joten omaa polkuaan ja mielenkiinnon kohteitaan kannattaa seurata. Löytöjä voi tehdä mistä vain. Kannattaa tutustua verkkokauppojen monipuolisiin valikoimiin, jolloin voi löytää mielitiettynsä ja aloittaa keräämään unelmasarjaansa hyvistä lautasista.