Uuden yrittäjän elämä osaa olla hektistä. Edessä on melkoinen paperisota valtion byrokratian rattailla juostessa, ja lisäksi pitäisi vielä tehdä niitä töitäkin. Koko yritystoiminnan alkuun laittaminen kuulostaa useimpien korviin niin hankalalta, että he luovuttavat koko homman jo ennen lähtöviivalle asettumista.

Onneksi internetistä löytyy kuitenkin runsaasti tietoa, joista uusi pienyrittäjä voi kerätä neuvoja ja varoittavia esimerkkejä. Olemme päättäneet koota tähän artikkeliin joitakin erittäin hyödyllisiä web-osoitteita, joista toivomme olevan hyötyä ainakin joillekin lukijoistamme:

Starttiraha

Mikäli et ole vielä edes aloittanut yritystoimintaasi, on starttiraha-anomus paras paikka aloittaa internetissä seikkailu. Kyseistä tukirahaa haetaan TE-toimistolta, ja sitä voidaan myöntää kaikille uusille yrittäjille, joiden nähdään kaipaavan tukea liiketoimintansa perustamisessa.

Suomen Pienyrittäjät Ry

Kappas kepulis, sinunlaisiasi varten on perustettu oikein yhteisö neuvomaan mieltä painavissa asioissa! Pienyrittäjien sivustolta löydät mm. neuvontapalvelun sekä tietoa yrittäjän työttömyysturvasta, joten sivuja kannattaa ehdottomasti selata pienen hetken ajan. Pienyrittäjiin voi myös liittyä jäseneksi, mikä ei luultavasti ole huono sijoitus 90 euron vuosimaksulla: kyseisen organisaation kautta voit mahdollisesti myös luoda kullanarvoisia kontakteja tulevaisuutta ajatellen. Verkostoituminen on nykyaikaa!

Axon Profil

Jos olet tosiaankin lähdössä Suomen Pienyrittäjien tapahtumiin verkostoitumaan, kannattaa mukaan napata myös pieniä yrityslahjoja, joiden avulla kontaktien luominen on muutaman pykälän helpompi tapahtuma. Sivuilta voit tilata erilaisia tuotteita laidasta laitaan, ja ne sopivat niin erilaisiin tapahtumiin kuin myös kaupan kassalle jaettaviksi asiakaseduiksi. Axon Profilin valikoimasta löytyy mm. makeisia, toimistotarvikkeita, vaatteita sekä hygieniatuotteita, jotka ovat kaikki kustannustehokkaita ja helposti jaettavia muistuttajia kohteliaasta yrittäjästä.

UKKO.fi

Tekisikö mieli tehdä satunnaisesti töitä oman mielen mukaan, mutta yritysasioiden ja -papereiden koluaminen ei juurikaan houkuta? Tässä tilanteessa UKKO.fi on loistava sivusto käyttöösi. Kyseessä on palvelu, jonka kautta voit laskuttaa tulevia asiakkaitasi ilman Y-tunnusta. Käytännössä sinun ei siis tarvitse perustaa yritystä, vaan teet töitä yksityishenkilönä, ja UKKO.fi hoitaa toimintasi laskutuksen pientä palkkiota vastaan. Palvelu laskuttaa oman laskutuksesi mukaan, eli mikäli liiketoimintaa ei ole, et myöskään maksa mitään palvelun käyttämisestä. Kyseessä on siis erinomainen vaihtoehto erityisesti niille, jotka haluavat tehdä yritystoimintaa vain satunnaisesti.